Waarom Unybox?

Waarom een kinderhoek van Unybox?
Unybox
is een duurzame en maatschappelijk verantwoorde onderneming.

‘Hét adres voor duurzame kinderhoeken zonder omkijken!’

Waarom is Unybox zo ‘duurzaam’ en maatschappelijk betrokken?
-De meubels van Unybox worden gemaakt door WerkPro. Hier werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook helpen ze mee met onder andere de maandelijkse service, de schoonmaak en de marketing (ontwerpen folders en flyers).
-Het hout dat wordt gebruikt voor het produceren van de meubels is gerecycled- of duurzaam geproduceerd. 
-Het speelgoed dat gebruikt wordt is geselecteerd uit gerecycled speelgoed van kringlopen en speelgoedbanken.
– Projecten binnen Unybox zullen enkel worden opgezet en uitgevoerd door studenten en/of jongeren.

‘Zonder omkijken’?
-De kinderhoek wordt door Unybox geleverd en geïnstalleerd.
Unybox neemt het werk uit handen van de klanten. Elke maand komt er iemand van Unybox langs om de kinderhoek te controleren en schoon te maken. Ook wordt elke maand vervangen door ander, schoon speelgoed. Dit alles zorgt er voor dat de klanten van Unybox een kinderhoek hebben zonder omkijken.

‘De I-Pad kinderen’
Unybox zorgt voor sociaal contact tussen kinderen. De kinderen zijn dankzij Unybox lekker aan het spelen met speelgoed. Zo komen ze in contact met andere kinderen, zijn ze actief aan het spelen en zitten ze niet ‘opgesloten in een scherm’.


Een kwart van alle kinderen tot 5 jaar brengt dagelijks meer dan 3 uren achter schermen door (bron). Het gebruik van smartphones, tablets en andere apparaten met schermen is erg slecht voor kinderen: als we nu niet ingrijpen worden de komende decennia veel van onze kinderen bijziend, slechtziend of zelfs blind (C. Klaver. Hoogleraar oogheelkunde aan het EMC Rotterdam). Ook klagen steeds meer kinderen over last van hun nek, rug en hoofd door het gebruik van tablets en smartphones (bron). Unybox zorgt ervoor dat kinderen tijdens het wachten in verschillende accommodaties even niet op een scherm hoeven te kijken en lekker samen met speelgoed kunnen spelen.

Enkele andere (krant)artikelen over het ‘schermgebruik’ van kinderen:
‘Oogarts waarschuwt voor toename blindheid’
‘Jongeren massaal aan de bril door turen naar smartphone’
‘Steeds meer nekklachten bij kinderen door gebruik tablets’